Koekkoekstraat

Straatnieuws

Hieronder vindt u informatie over de feestweek en sponsorbehoefte. De stand van zakens wordt maandelijks ververst met de meest recente ontwikkelingen. De informatie hieronder is daarom niet definitief en onder voorbehoud van veranderingen naar mate de plannen zich ontwikkelen.

De feestweek wordt gehouden van zaterdag 9 juni tot en met zaterdag 16 juni 2012 De activiteiten vinden zoveel mogelijk plaats in de J.H.B.Koekkoekstraat zelf.

JHB Koekkoekstraat feestweek 100 jaar 2012

HET PROGRAMMA

Aan het volgende feestprogramma wordt gewerkt:

Zaterdag 9 juni, 10.00 – 14.00 uur

 • Burgemeester Pieter Broertjes opent de feestweek
 • Politieharmonie Excelsior verzorgt de musicale omlijsting
 • Opening van de openlucht tentoonstelling van schilderijen van J.H.B. Koekkoek in de vorm van geplastificeerde kopieën. Zo mogelijk in elke tuin: dus 65 verschillende schilderijen. De straat wordt een openlucht galerie.
 • Onthulling portret J.H.B.Koekkoek op nr 63 waar hij woonde 1903-1905
 • Jubileummarkt in de straat door bewoners van de J.H.B.Koekkoekstraat, toegankelijk voor iedereen. De opbrengst is mede ten bate van de financiering van de feestweek.

Donderdag 14 juni: 16.00 uur

 • Wethouder Eric van der Want onthult het nieuwe grafmonument voor J.H.B.Koekkoek op de Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Bosdrift 12. De kosten zijn betaald door een anonieme schenker.
 • Aansluitend is er een feestelijke bijeenkomst in Restaurant Parc bij de Oude Haven

Donderdag 14 juni: 20.00 uur

 • Lezing met oude foto’s door mede-straatbewoner en Hilversumkenner-bij-uitstek Ed van Mensch over de geschiedenis van de straat
 • Lezing over de kunstschildersfamilie Koekkoek (4 generaties) door kunsthistorica Margriet van Seumeren
 • Locatie: GSA-galerie aan de Langestraat

Zaterdag 16 juni: afsluiting feestweek

 • Hele dag: Nationale Straatspeeldag met voor de kinderen met een culturele puzzeltocht door de straat en een schilderwedstrijd. De burgemeester reikt de prijzen uit. 
 • 17.00 uur eindfeest met barbecue en live muziek.

SPONSORS EN ONDERSTEUNING

Het organisatiecomité is dringend op zoek naar sponsors  en andere vormen van ondersteuning om de plannen voor de feestweek te realiseren.

Wilt u helpen: stuur dan een email naar info@koekkoekstraat.nl of neem persoonlijk contact op met iemand van het organisatiecomité.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder vindt u informatie over de feestweek en sponsorbehoefte. De stand van zakens wordt tenminste maandelijks ververst met demeest recente ontwikkelingen. De informatie hieronder is daarom nieBlijde gezichten in de Koekkoekstraatt definitief en onder voorbehoud van veranderingen naar mate de plannen zich ontwikkelen.

De datum

De feestweek wordt gehouden van zaterdag 9 juni tot en met zaterdag 16 juni 2012 De activiteiten vinden zoveel mogelijk plaats in de J.H.B.Koekkoekstraat zelf.

Het programma

Aan het volgende feestprogramma wordt gewerkt:

Zaterdag 9 juni

Jubileummarkt in de straat door bewoners van de J.H.B.Koekkoekstraat, toegankelijk voor iedereen. De opbrengst is mede ten bate van de financiering van de feestweek.

Woensdag 13 juni:

Opening van de openlucht tentoonstelling van schilderijen van J.H.B. Koekkoek in de vorm van geplastificeerde kopieën. Zo mogelijk in elke tuin: dus 65 verschillende schilderijen. De straat wordt een openlucht galerie.

Donderdag 14 mei:

Officiële onthulling van het nieuwe grafmonument voor J.H.B.Koekkoek op de Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Bosdrift 12. Aansluitend is er een feestelijke bijeenkomst.

Zaterdag 16 juni:

Nationale Straatspeeldag met voor de kinderen ook een culturele puzzeltocht door de straat en een schilderwedstrijd. De burgemeester reikt de prijzen uit. De dag wordt afgesloten met een eindfeest met barbecue en live muziek.

Verder wordt nader ingepast een histische lezing over de J.H.B. Koekkoekstraat en over leven & werk van J.H.B.Koekkoek

Sponsors en ondersteuning

Het organisatiecomité is dringend op zoek naar sponsors en andere vormen van ondersteuning om de plannen voor de feestweek te realiseren. De fondsen voor de nieuwe grafsteen zijn inmiddels al door een sponsor toegezegd.

Wilt u helpen: stuur dan een email naar info@koekkoekstraat.nl of neem persoonlijk contact op met iemand van het organisatiecomité.

Home
De Straat
De Kids
Nieuws
Contact
Links