Koekkoekstraat

Nieuws Archief van de JHB Koekkoekstraat

Expositie over de Koekkoek schilders, beroemdheden uit Hilversum

Verschillende leden van de beroemde schildersfamilie Koekkoek hebben gedurende hun leven in ’t Gooi gewoond en gewerkt, waaronder de bekende zeeschilder Jan H.B. Koekkoek (1840-1912), die zelfs het grootste deel van zijn leven in Hilversum heeft gewoond. Naar hem is ook de J.H.B. Koekkoekstraat in Hilversum genoemd. Expositie is te zien in Galerie Wijdemeren te 's Graveland.

Een topstuk uit de collectie is een prachtig stuk van de hand van zeeschilder Hermanus Koekkoek (1818-1882), vader van Jan H.B. Koekkoek. Opvallend is de zorgvuldige schilderstrant en de fijne detaillering.

Naast de grote 19de eeuwse werken, stelt Galerie Wijdemeren ook een aantal knap gemaakte hedendaagse zeegezichten ten toon, waaronder werk van de welbekende Gooische marineschilder F.J. Goosen. Frits Goosen werd in 1990 zelfs gekozen tot lid van de “Royal Society of Marine Artist” in Engeland.

Openingstijden Galerie en Lijstenatelier:

T/m eind januari: Iedere vrijdag en zondag van 13 – 17 uur, tevens op afspraak.
Vanaf februari 2006: Iedere zaterdag en zondag van 13 – 17 uur, tevens op afspraak. Voor meer informatie en afspraken:

www.galeriewijdemeren.nl, 06-41277246.

Atelier en Galerie WIJDEMEREN
Zuidereinde 68a, s-Graveland


Maak een ontwerp voor een echte Jongerensite voor Hilversum!

Ontwerp een Jongeren site voor HilversumEen website, door en voor jongeren gemaakt, die informeert over jeugd- en jongerenbeleid en stimuleert om daarover mee te denken. Dat is samengevat het doel van de campagne waarvoor wethouder Patrick van de Brink en Marco van Straalen, raadslid en voorzitter van de werkgroep Jeugdparticipatie, op donderdag 1 december de aftrap gaven.

Jeugdparticipatie, één van de uitgangspunten van jeugdbeleid, stimuleert dat jeugdigen met respect voor hun eigen leefwereld en positie een actieve inbreng hebben bij de ontwikkeling en uitvoering van beleid. Omdat internet daartoe een nuttig instrument is, daagt de werkgroep Jeugdparticipatie jongeren onder de 23 jaar uit een eigen site te ontwerpen. Met het oog daarop zijn op Hilversumse scholen posters en flyers verspreid, waarin jongeren worden geattendeerd op de actievoorwaarden (www.hilversum.nl).

Lees meer...

BBQ op zaterdag 10 september jongstleden; kijk naar de foto's van nr. 4

Op initiatief van Jacobine & Katinka, respectievelijk van nummers 6 & 17, is op zaterdag 10 september als afsluiting van de zomer een tweede straat BBQ georganiseerd.

Voor een leuk overzicht klik hier voor de foto's (met dank aan nummer 4!).

Op het parkeerterrein van Ferrero Rocher werd gedurende de dag al druk gewerkt om 's avonds een gezellig feestje te vieren. Onze trouwe Ferrero vrienden zorgden zelfs weer voor de bonbons bij de koffie. Omdat de webmaster (helaas) zelf niet aanwezig kon zijn , kunnen de leuke foto's en verhalen van deze geslaagde avond worden gestuurd naar Marian Ellens.

Straatnieuws

Blijde gezichten in de Koekkoekstraat De J.H.B. Koekkoekstraat is regelmatig in het nieuws. Een mooi aanleiding was de viering van de Nationale straatspeeldag. op zaterdag 4 juni 2005. De straat kreeg veel aandacht in de krant, het weekblad Vriendin (publicatie in September 2005) op de TV (Omroep Hilversum) en mede door onze gulle sponsors en jullie enthousiasme hebben we er een te gekke dag van kunnen maken.

Britt B. heeft als speciale reporter bewoners uit de straat geïnterviewd en de Gooi en Eemlander maakte er een speciale krant van. Ieder adres in de Koekkoekstraat ontving op dinsdag 7 juni de speciale avond-editie.

De Brandweer op de StraatspeeldagOp zaterdag 4 juni 2005 hebben we een groot spektakel beleefd in de straat tijdens de Nationale straatspeeldag. De dag begon met regen, maar met de komst van de Vrijwillige Brandweer onder leiding van Brandweerman Kees, kwam letterlijk ook de zon. Het is voor iedereen een erg leuke dag geworden, die ook weer in de Gooi & Eemlander is beschreven.

De Koekkoekstraat in het NIEUWS

 

 

Home
De Straat
De Kids
Nieuws
Contact
Links